Een IT-baan bij UWV is niks voor jou.

Tenzij je mensen wilt verder helpen met werk en inkomen

Word IT'er bij UWV. Dan werk je voor ons allemaal.

Als IT'er bij UWV heb je een belangrijke baan. De dienstverlening van UWV is immers zowel voor medewerkers, als voor burgers steeds meer afhankelijk van een goed werkende informatievoorziening. Je werkt dus echt voor ons allemaal. 

Als IT'er bij UWV draag je direct bij aan de sociale zekerheid van 1,2 miljoen mensen. Dat kan in hele verschillende functies. Van business analist tot test analist en van scrum master tot security specialist. Als IT'er zorg jij er voor dat onze 22.000 collega's elke dag op een goede manier hun werk kunnen doen en cliënten kunnen helpen, dat applicaties up-to-date blijven en goed getest weer live worden gezet, dat onze data veilig is, dat onze websites in de lucht blijven zodat cliënten ons kunnen bereiken en aanvragen kunnen doen en dat onze systemen in de lucht blijven, zodat we elke maand op tijd alle uitkeringen kunnen overmaken naar onze cliënten die daar vaak op zitten te wachten.

Hieronder vertellen vier van onze collega's je waarom zij hun IT-baan bij UWV zo waarderen. Denk je daarna nog steeds dat een IT-baan bij UWV niks is voor jou? Neem gerust contact op, dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden die er bij UWV zijn. 

Ahmad

‘Je raakt hier niet uitgeleerd, want je kan doorstromen naar andere functies én allerlei opleidingen volgen,’ vertelt applicatiebeheerder Ahmad.

‘Ik begon bij de servicedesk, maar wilde me meer verdiepen in applicaties. Een collega stuurde een vacature door, ik liep een dagje mee en solliciteerde.

Ook nu kan ik weer doorgroeien. Door toe te werken naar een meer senior rol, of te solliciteren bij een team dat met een andere applicatie werkt. En ondertussen kan ik gebruikmaken van het aanbod met 2000 trainingen dat me helpt om zo’n stap te zetten.’

Martine

‘Met zo’n grote organisatie zijn er steeds weer nieuwe interessante vraagstukken,’ legt business consultant Martine uit. ‘We hebben verschillende divisies en collega’s, en cliënten met elk hun eigen doelen, wensen en applicaties. Dat zorgt voor complexe IT-uitdagingen.

 Als we onze dienstverlening willen verbeteren moeten veel mensen en applicaties op een goede manier samenwerken. Dat betekent voor mij dat ik steeds weer met nieuwe collega’s aan nieuwe projecten werk. Van die dynamiek en uitdaging word ik elke dag weer blij.’

Arlette

‘Ook in de IT komt de maatschappelijke waarde van je werk duidelijk terug,’ legt business consultant Arlette uit. ‘Ik hou me vooral bezig met de infrastructuur van onze IT en ook daarbij besef je telkens weer voor wie je het doet.

Zo moet onze dienstverlening beschikbaar zijn voor cliënten, maar moeten ook mijn collega’s voorzien zijn van goede IT-voorzieningen om hun werk te kunnen doen. Door dat samen met mijn collega’s te organiseren, draag ik iets belangrijks bij aan onze dienstverlening en dus aan de maatschappij. Daar ben ik me heel bewust van!’

Jean-Paul

‘Als IT’er heb je hier een grote verantwoordelijkheid, omdat je met heel veel cliënten en bedrijven te maken hebt,’ vertelt principal software engineer Jean-Paul.

‘Je wil dat zij makkelijk bij hun gegevens kunnen, dat mensen snel een uitkering krijgen en dat adviseurs in één oogopslag kunnen zien wat er speelt bij hun cliënt. Maar dat moet wel veilig en verantwoord.

De lat ligt dus hoog op het gebied van performance én veiligheid. Maar gelukkig heb ik een team dat daar net zo hard hun best voor doet als ik. Met elke nieuwe deployment van onze app!’Computable Career Guide 2023 (beste IT werkgever)

In juni 2023 heeft Computable de resultaten van haar IT werkgeversonderzoek gepubliceerd. Dit onderzoek brengt de tevredenheid van medewerkers over hun eigen werkgever in kaart.

UWV heeft een mooie vierde plaats bereikt als beste IT werkgevers in de categorie 'niet-ICT-organisaties'. Onder overheidsorganisaties zijn we volgens onze medewerkers zelfs de beste IT werkgever!

Op veel van de onderzochte onderwerpen scoort UWV de eerste plek; bijvoorbeeld als het gaat om diversiteit, secundaire arbeidsvoorwaarden en waardering voor prestaties. Op een aantal andere onderwerpen zijn we hard aan de slag zoals bedrijfscultuur en innovatieve diensten.

Klik op de volgende links voor alle uitslagen van het onderzoek en voor het interview met Maarten Jonker (CIO) en Karlijn Dankaart (Hoofd IV-Career Center).


Bekijk onze vacatures per IT vakgebied


Maak een JobAlert aan!