Werken bij UWV in IT

Bij UWV werk je aan complexe IT-uitdagingen. Vanuit een werkplek die jij zélf bepaalt, met fijne collega’s. Je krijgt goede arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, aandacht voor een goede werk-/privé-balans én volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

UWV IV verlegt grenzen.

UWV is de grootste, en meest dynamische, IT werkgever in het publieke domein. Alle IT binnen UWV, valt onder de noemer 'Informatie Voorziening' (IV). 

Voor het realiseren van onze missie, zijn toegankelijke en betrouwbare IT-systemen van cruciaal belang.


Werken als IT'er bij UWV. Dan werk je voor ons allemaal.

Als je bij UWV werkt, weet je waar je het voor doet: mensen verder helpen met werk en inkomen.  Je werkt voor mensen met echte uitdagingen en ambities. We helpen mensen op weg bij het vinden of behouden van werk. In geval van ziekte kijken we wat iemand nog wél kan. En als werken niet mogelijk is, zorgt UWV voor inkomen. 

Zo leveren medewerkers van UWV allemaal een bijdrage aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want bij UWV werk je niet alleen voor jezelf. Je werkt voor ons allemaal.

Ook als IT'er bij UWV draag je bij aan de sociale zekerheid van 1,2 miljoen mensen.


Computable Career Guide 2023 (beste IT werkgever)

In juni 2023 heeft Computable de resultaten van haar IT werkgeversonderzoek gepubliceerd. Dit onderzoek brengt de tevredenheid van medewerkers over hun eigen werkgever in kaart.

UWV heeft een mooie vierde plaats bereikt als beste IT werkgevers in de categorie 'niet-ICT-organisaties'. Onder overheidsorganisaties zijn we volgens onze medewerkers zelfs de beste IT werkgever!

Op veel van de onderzochte onderwerpen scoort UWV de eerste plek; bijvoorbeeld als het gaat om diversiteit, secundaire arbeidsvoorwaarden en waardering voor prestaties. Op een aantal andere onderwerpen zijn we hard aan de slag zoals bedrijfscultuur en innovatieve diensten.

Klik op de volgende links voor alle uitslagen van het onderzoek en voor het interview met Maarten Jonker (CIO) en Karlijn Dankaart (Hoofd HRM en Communicatie IV).


Bekijk onze vacatures per IT vakgebied


Maak een JobAlert aan!