Werken bij UWV


Werken bij UWV.
Dan werk je voor ons allemaal.

Als je werkt bij UWV, weet je waar je het voor doet: mensen verder helpen met werk en inkomen. Je werkt voor mensen met echte uitdagingen en ambities. We helpen mensen op weg bij het vinden of behouden van werk. In geval van ziekte kijken we wat iemand nog wél kan. Als werken niet mogelijk is, zorgt UWV voor inkomen. UWV is dus een organisatie van mensen voor mensen.

Zo leveren medewerkers van UWV allemaal een bijdrage aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want bij UWV werk je niet alleen voor jezelf. Je werkt voor ons allemaal. Vakgebieden UWV

IT

Voor het realiseren van onze missie, zijn toegankelijke en betrouwbare IT-systemen van cruciaal belang. Als IT'er draag je bij aan de sociale zekerheid van 1,2 miljoen mensen. En dat in een zeer complexe IT omgeving, waarin elke dag om innovatie van onze systemen wordt gevraagd; door collega's, door de samenleving en door de landelijke overheid.


Uitkeren

Als iemand (tijdelijk) niet kan werken is het mogelijk om een uitkering aan te vragen. UWV zorgt dan voor het afhandelen van de uitkeringsaanvragen en het betalen van de uitkeringen. Het is belangrijk dat dit zo snel en correct mogelijk gebeurt.


Werkbedrijf

Inhoudelijk werk betekent bij ons automatisch zinvol werk. Denk maar aan arbeidsbemiddeling: het is ons doel om zo veel mogelijk mensen (weer) aan het werk te helpen en te houden. We ondersteunen onze klanten in hun zoektocht naar werk. Dit doen we samen met gemeenten, werkgevers en uitzendbureaus.


Sociaal-medisch

Als arts bij UWV help je mensen om met werk deel te nemen aan de maatschappij. Dan zijn ze op hun best. Samen met je collega’s werk je mee aan het kloppend houden van het sociale hart van Nederland.


Juridisch

Onze klanten kunnen het niet eens zijn met een beslissing van UWV. Het gaat hier vaak om ingrijpende zaken in het leven van onze klant. Het is onze taak om dit integer op te lossen.

Klant & Service

Steeds meer klanten maken gebruik van onze digitale dienstverlening. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat klanten ook per mail of telefoon rechtstreeks contact met ons kunnen opnemen.